مصاحبه دبیر جامعه اسلامی دانشجویان در خصوص آسیب های کرسی

مصاحبه دبیر جامعه اسلامی دانشجویان در خصوص آسیب های کرسی

آسیب‌شناسی کرسی‌های آزاداندیشی

برخی دانشگاه‌ها نگاهی بیلان‌محور به کرسی‌های آزاداندیشی دارند

دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند با انتقاد از روند برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در برخی دانشگاه‌ها، گفت: تعدادی از دانشگاه‌ها نگاه بیلان محور به کرسی‌های آزاداندیشی دارند.

سید هادی مصطفوی نیاکی در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجان‌شرقی، با بیان اینکه کرسی‌های آزاداندیشی باید متناسب با ظرفیت فکری و کیفی دانشگاه‌ها برگزار شود، ادامه داد: البته این کیفیت در دانشگاه‌های مختلف ضریب دارد و نمی‌توان به طور دقیق گفت که این ضریب برای همه‌ دانشگاه‌ها برابر است.

مصطفوی نیاکی با انتقاد از عملکرد برخی دانشگاه‌ها، خاطر نشان کرد: اگر نگاهی به گزارش عملکرد برخی دانشگاه‌ها بیندازیم به خوبی متوجه می‌شویم که کرسی‌های آزاداندیشی را بعضا با هدف پر کردن صفحات گزارش خود برگزار می‌کنند.

وی افزود: مسلما داشتن ظرفیت مذاکره و نظریه‌پردازی، به طور بالقوه در همه‌ افراد و جوامع انسانی وجود دارد و دانشگاه هم از این مقوله مستثنی نیست؛ لیکن فعلیت‌ یافتن این استعداد و ظرفیت، مستلزم آگاهی‌بخشیِ درست و تبیین درست ضرورت برگزاری کرسی‌ها در دانشجویان و دانشگاهیان است.

وی یادآور شد: مثلا فلان دانشگاه به محض دریافت آئین‌نامه‌ برگزاری کرسی‌ها سریعا فراخوان می‌دهد و شروع به برگزاری کرسی می‌کند که فرجامش به نتیجه‌نرسیدن جلسات و خروج از قالب کرسی خواهد بود.

وی با بیان اینکه برخی دانشگاه‌ها هم با نگاهی امنیتی به کرسی‌های آزاداندیشی می‌نگرند، خاطر نشان کرد: یکی از مسائلی که همواره برای برخی دانشجویان برای حضور در کرسی‌ها اهمیت زیادی داشته، تأمین امنیت آن‌ها بعد از برگزاری کرسی‌ها بوده است.

وی با تاکید بر اینکه باید مسئولین دانشگاه‌ها فارغ از مسائل امنیتی به کرسی‌ها نگاه کنند، اظهار داشت: مثلا در همین دانشگاه سهند، سال گذشته دو کرسی برگزار شد که نبود گروهی منتقد در جلسات کاملا محسوس بود.

مصطفوی نیاکی ادامه داد: بهتر است ابتدا به جای برگزاری کرسی‌ها در جلسات عمومی، ریزکرسی‌هایی با حضور حداقلی دانشجویان در محلی مشخص برگزار شود تا بتوان به نقاط ضعف موجود در آیین‌نامه و البته ظرفیت کیفی دانشگاه‌ها پی برده شود.

وی بر لزوم یاری تشکل‌های دانشجویی در برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی از جانب مسئولین دانشگاهی تاکید کرد.

مصطفوی نیاکی یادآور شد: باید به جای سنگ‌اندازی و مانع‌تراشی، تشکل‌ها را یاری کرد تا بتوانند ضمن کسب تجربه به راهکارهای لازم جهت نحوه‌ مدیریت صحیح کرسی‌ها دست یابند.